Добивът на въглища със страхотен срив

  • 03 април 2013 10:13

  • 1273
  • 2
Добивът на въглища със страхотен срив
©

Мини"Марица-изток" ЕАД изпълнява ритмично ограничените заявки за въглища от източномаришките топлоцентрали. Част от техните мощности бяха изключени в последните седмици, поради ниското потребление на електроенергия. Това намали заявките за въглища.

Добивните участъци в трите рудника на дружеството работят дневна и нощна смяна, като всеки от тях има конкретен режим на работа и всички спазват ограниченията в часовете на върхово потребление на електроенергия. При предварителен разчет за производството на над 74 000 тона въглища на 1 април са добити 16 000 тона.

С цел намаляване на производствените разходи над 1000 души миньори и административен персонал са в принудителен отпуск. До момента „Мини Марица изток"ЕАД изплаща по график, в договорените срокове, средствата за аванс и работна заплата на работещите в дружеството.

Не се очакват затруднения за изплащане на авансовото възнаграждение за месец април.

Последвайте канала на

Novini.bg
1273 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.04.05 | 02:59

1
ЕЙ ХОРА НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ НА ТЕЗИ ПЛАТЕНИ АГИТАТОРИ!!!АКО ТРЯБВА НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА НАПРАВИМ ТАКА ЧЕ НЯКОЛКО ДЕНА ИЛИ СЕДМИЦА ДА НЕ ПОЛЗВАМЕ ЕЛЕКТРИЧЕСТВО ЗА ДА НАМАЛЕЕ ОЩЕ КОНСУМАЦИЯТА НА ТОК.ДА ВИДИМ ТОГАВА КАКВО ЩЕ СИ ГО ПРАВЯТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ ТОК КАТО НЕ МОГАТ ДА ГО ПРОДАДАТ.ВСИЧКО КОЕТО СТАВА В МОМЕНТА В СТРАНАТА И С ВЕИ - ТА И С МИНИТЕ И С ТЕЦ-ОВЕТЕ Е ПЛАНИРАНО ОТ ГРУПА ХОРА КОИТО ИСКАТ САМО ДА ЗАБОГАТЯВАТ.

2013.04.05 | 18:48

2
Браво бе умник,какво мислиш че ще стане ако се вслушаме в съвета ти.Ами ще стане че ще спрем АЕЦ, Мини Марица изток.държавния ТЕЦ 2 и ще ги доведем до фалит.А после какво все някога ще трябва да използваме ток {ти ако мислиш да я караш на свещи цял живот си е твои проблем},та остават само часните ТЕЦ-ове и ВЕИ-тата и те ще опревделят цената.Тогава какво ще правим я даи съвет да те видим УМНИКО

Добави коментар

Водещи новини