Наемите на складовете държат цената от 3,8 евро/кв. м

  • 25 март 2013 06:45

  • 696
  • 0
Наемите на складовете държат цената от 3,8 евро/кв. м
©

Наемите на складовете от началото на годината остават без съществена промяна и за първокласни локации в София и Варна месечната аренда за съвременни промишлени и логистични площи е в порядъка на 3,8 евро/ кв. м, сочи проучване на Colliers international, цитирано от "Монитор". Съществуващите наемни нива се очаква да се запазят и през 2013 г.

През втората половина на 2012 г. нивото на свободни площи отчита ръст от 17%. Той се дължи основно на отдаване под наем на логистични площи, които преди това са били използвани от техните собственици, като в тези случаи сградата променя статута си от площи за лично ползване в спекулативни площи.

Към тези площи не се отчита интерес от страна на потенциални наематели. Причината е, че те не отговарят на изискванията на компаниите, чието търсене е насочено към модерни сгради. Един от основните недостатъци на старите индустриални бази са по-високите оперативни разходи и разминаването с изискванията за качество на клиентите, искащи за предоставяне на съвременна логистична услуга.

Последвайте канала на

696 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини