ДКЕВР обсъжда сваляне на цената на парното с 4-6%

  • 22 март 2013 07:30

  • 946
  • 2
ДКЕВР обсъжда сваляне на цената на парното с 4-6%
©

С 3,88% може да поевтинее природния газ от април по предложение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Предложението е публикувано на интернет сайта на ДКЕВР. Преди дни „Булгаргаз" предложи природния газ да поевтинее с 3,22 %.

Поевтиняването на природния газ от 1 април ще намали и цените на топлинната енергия на топлофикациите в страната. Намалението е между 4 и 6 % средно, за различните дружества.

Най-високото намаление на цените е за топлинната енергия в Бургас и Плевен - около 6,5 %. В София цената на топлинната енергия ще намалее с около 3,8 %.

Днес предложенията на ДКЕВР ще бъдат обсъдени на заседание на Обществения Консултативен съвет към ДКЕВР по въпроси, свързани с образуването на регулираните от ДКЕВР цени с голяма обществена значимост. Дневният ред предвижда - обсъждане на прогнозните цени на природния газ за ІІ-ро тримесечие на 2013 г. при продажба от обществения доставчик на крайните снабдители и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа;

Обсъждане на прогнозните цени на електрическа и топлинна енергия в резултат на изменение на цените на природния газ за ІІ-ро тримесечие на 2013 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
946 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.03.24 | 15:41

2
Има предложния от спецове по топлотехника,който си публикуваха технически решния,още преди 2 години.Най евтиния беше,100% изолация на вертикалните щрангове.Да ама тогава ще отпадне голямото,безконтролно,лапане(в чии джобове ли отиват) милионите от сградна инсталация.Ползваш за 100 лв.плащаш 100лв-няма мърдане.Отговорете си,защо най-яростни политически противници, не пипнаха закона за енергетика,в частта за Топлофикациите?Ами там са милиони безотчетни,от въздуха....Днеска аз лапам,утре ти.Изчакай реда си и трай"
Радо

2013.03.22 | 20:44

1
То като мина сезона го свалят а какво стана с сградна инсталация и нея би трябвало да я махнат или да я намалят. В последната фактура сградната инсталация е повече от топлата вода+парното егати абсурда!!!

Добави коментар

Водещи новини