Всеки пети работодател планира да назначава нови служители

  • 17 март 2013 13:05

  • 1632
  • 1
Всеки пети работодател планира да назначава нови служители
©

По данни на проучване сред бизнеса всеки пети работодател планира да назначава нови служители през следващото тримесечие.

Най-много свободни позиции ще се отворят в Пловдив, Варна и София.

През март традиционно започва наемането и на сезонни работници в земеделието и услугите.

В същото време стана ясно, че за пореден месец безработицата у нас расте и още 1000 души са останали без работа през февруари в сравнение с предходния месец. С това броя на безработните по официални данни вече надхвърля 392 хиляди българи.

"Най-високо ще е търсенето на хора в строителството, но тука нямаме предвид строителство на нови сгради, а по-скоро поправка, поддръжка на съществуващите вече. Земеделие, което отново е свързано със сезонността, финанси и бизнес услуги, които традиционно са с доста високи показатели" , обясни пред БТВ Надя Василева от агенция за подбор на кадри.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1632 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гешев

2013.05.16 | 23:37

1
Щом всеки пети работодател търси служители при тази голяма безработица, означава че всеки пети такъв не е за предпочитане по ясни причини. Там, където работата е добре заплатена и фирмената политика е добра, дори и при не дотам добри условия на труд - текучество няма. Има фирми, при които хората от години чакат, за да постъпят на работа, а други постоянно търсят работна ръка. Така, че по това ще ги познаем работодателите.

Добави коментар

Водещи новини