Експерт: 5 – 8 % понижение на цената на тока няма да помогне

  • 01 март 2013 08:53

  • 869
  • 2
Експерт: 5 – 8 % понижение на цената на тока няма да помогне
©

"Това понижение с 5 – 8 %, първо, няма да помогне.

На 200 лв. сметка, това са 10 лв. За мен е по-важно икономиката да работи. Съмнявам се, че служебното правителство ще има много лостове за това. Ако погледнем в системата на енергетиката, изобщо не са добри очакванията. В ЕП се гласува дали да бъдат намалени квотите за парникови газове, за да им се вдигне цената. От тези емисии България още не е получила потвърждение на дерогазциите. Може да се окаже, че производителите на електроенергия от въглища ще трябва да купуват квоти още тази година, което ще ги затрудни да произвеждат енергия на конкурентни цени. Направили сме предложение част от приходите от продажба на квоти на емисии да отиват не за ВЕИ а да отиват за плащане на част от сметката за ВЕИ",  каза за предаването "Преди всички" по БНР Константин Стаменов, председател на Българската камара на индустриалните енергийни консуматори, която е и асоцииран член на КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България).

Според него, понижението на цените се изкривява икономическият образ на страната: "Икономиката не работи добре. Когато тя не работи добре, много хора остават без работа и с ниски доходи. Има много натрупвания в системата на енергетиката. В последните 6-7 години се вървеше в посока по- голямата сметка да се плати от бизнеса, което, за съжаление, води до други деформации и продължаващо свиване на икономиката".

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
869 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.03.04 | 22:30

2
Леле този какви лъжи говори!
revizoro2013

2013.03.04 | 08:07

1
ПРОВЕРЕТЕ СИ ПЪРВО ЛИНИЯТА ЗА ТОК С УРЕД - МИНУСА ! ПО НЕГО ПУСКАТ МИН. НАПРЕЖЕНИЕ 100W И ТО НЕПОСТОЯННО. РАБОТИ НА ИМПУЛСИ КАТО МОТОР, ПОМПА ИЛИ КЛИМАТИК С КОЕТО УВЕЛИЧАВАТ СМЕТКАТА НА АБОНАТИТЕ УСПОРЕДНО КЪМ СУМАТА КОЯТО РЕАЛНО СТЕ ПОЛЗВАЛИ !!! ДРУГОТО СЕ НАДУВА С СЕРВИЗНИТЕ ЕКО-МЕКО- ЛЕКО !@ ТОВА ГО ЗАСЯКОХ КОГАТО СИ СМЕНЯХ ЕЛЕКТРОМЕРА С НОВ !!! ЕДНО ОТ ЗАСАДИТЕ НА ТИЯ ЕЛЕКТРОМЕРИ Е ЧЕ ПОВЕЧЕТО КЛИЕНТИ НЯМАТ - ЗАЗЕМЯВАНЕ НА ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИЯТА, КОЯТО ДА ОБИРА ТОВА НЕПОСТОЯННО ЕЛЕКТРИЧЕСТВО ПО "0"та. ЕФЕКТА СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ ТИЯ ТАРИКАТИ ЕНЕРГО ДРУЖЕСТВАТА, ВСЕ ЕДНО СЕ СМЯТА КАТО -ТРИФАЗЕН ТОК, НА ВСЯКА ФАЗА ИЗРАЗХОДВАНОТО КОЛИЧЕСТО ТОК !

Добави коментар

Водещи новини