Българите си искат земята по блоковете

  • 14 юли 2011 12:32

  • 2409
  • 1
Българите си искат земята по блоковете
© Булфото

Това сочат данните от социологическо проучване на НЦИОМ, представено в парламента от кандидата за кмет на Атака Николай ПехливановНиколай Пехливанов Николай Янков Пехливанов е роден на 05 март 1972 година в град Бургас. Той по професия е инженер..

Над 22% от запитаните не могат да преценят, защото нямат яснота по въпроса. Одобряващите идеята да станат собственици на земята под блока са хора предимно на възраст между 30 и 39 години. Затова Пехливанов подготвя законодателна инициатива, чрез която живеещите в блока да придобият на символична цена земята под него.

Хората ще имат по-голяма сигурност, когато са собственици на земята и ще придобият пълноценни права, подчерта Николай ПехливановНиколай Пехливанов Николай Янков Пехливанов е роден на 05 март 1972 година в град Бургас. Той по професия е инженер..

От проучването на НЦИОМ става ясно, че над 82% от анкетираните искат да бъдат включени в процеса по вземане на решение при промени в устройствените планове на населените места. Той смята, че трябва да се определи специална формула, по която да се изчисли сумата, за която всеки собственик на жилище ще придобие и земята под блока.

Проучването показва нагласите и на хората да кандидатстват по еврофондовете за саниране на жилищата. 56% от хората, които имат право да кандидатстват за средства по програмата за саниране на жилищата, биха се възползвали от нея. 38% ще кандидатстват, ако държавата ги подпомогне финансово.


 

Последвайте канала на

2409 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
зарган

2015.08.15 | 13:07

1
Не се знае ще имаме ли права ,на около блоковото пространство.Да бъдат определени и цената на м.2.

Добави коментар

Водещи новини