Бивш консултант на Кирсан Илюмжинов открадна акциите му в "Петрол Холдинг" (снимки)

  • 28 януари 2013 11:02

  • 3974
  • 5
Бивш консултант на Кирсан Илюмжинов открадна акциите му в "Петрол Холдинг" (снимки)
©

"През последната половин година се появиха много публикации във връзка с Кирсан Илюмжинов и особено с придобиването на "Петрол Холдинг" от него", каза на пресконференция Борис Деворкин.

Той припомни, че Кирсан Илюмжинов е закупил 52,5% от акциите на "Петрол Холдинг" на 15 юни 2012 година. "Това е направено с всички произтичащи от това последици", поясни още Деворкин. Илюмжинов е придобил акциите си от господата Денис Ершов и Александър Мелник. Деворкин поясни, че самият договор представлява конфиденциална информация.

"Има решение на Варненския окръжен съд относно акционерите, които получават временни удостоверения, докато бъдат вписани, но изведнъж се открива нова книга и се издава удостоверение на г-н Сергей Батурин. Това е едно нагло ограбване на имуществото в особено големи размери. Този грабеж не би могъл да бъде извършен без участието на представители от Холдинга и по - конкретно на господата Митко Събев и Орлин Тодоров", съобщи той.

Магомедхан Гамзатханов от своя страна поясни, че когато се купува и продава съответен актив трябва да се спазва определена процедура. Той поясни, че г-н Батурин е бил един от 500 - те консултанта на Кирсан Илюмжинов, който е изгонен след месец работа, защото е уличен в лъжа. "Аз много съжалявам, че препоръчах Батурин на г-н Илюмжинов", добави още Гамзатханов. По думите му, е много странно как един човек, който не е платил нито една копейка данъци, няма собствена фирма е придобил такъв дял от една голяма компания в центъра на Европа. "На 17 юли аз говорих с г-н Илюмнижов и стана въпрос за поведението на г-н Батурин, което е абсолютно неоправляемо. Той страда от алкохолизъм и е започнал да управлява наркотици", разказа още той.

Гамзатханов информира, че от 17 юли нямат никакви контакти с г-н Батурин. "Известно ни е, че той живее по три месеца в хотел "Поморие" и се вози с бронирана кола", поясни още той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3974 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Juciano

2013.07.23 | 05:06

5
Hats off to wheveor wrote this up and posted it.
Matei

2013.07.22 | 13:20

4
We need a lot more insihgts like this!
Nomvula

2013.07.19 | 11:19

3
Son of a gun, this is so heupllf!
....

2013.01.29 | 21:26

2
"започнал е да управлява наркотици" не знаех,че наркотиците се управляват :D
гост

2013.01.28 | 14:05

1
да ограбиш човек на путин-защо ми се струва че някои хора са си подписали смъртните присъди-катафалката багажник няма както каза скоро една наша фолк звезда -но явно многото пари замъгляват тотално разума

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини