Ирак покани българските фирми да инвестират в страната

  • 23 януари 2013 16:23

  • 720
  • 0
Ирак покани българските фирми да инвестират в страната
©

Вицепремиерът на Ирак покани българските фирми да инвестират в страната. Това стана при срещата му с външния министър на България Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 в иракската столица, информира БНР.

След откриването на посолството в Багдад, перспективата за консулство в Арбил и почетно консулство в Басра, Младенов заяви амбицията на България сериозно да стъпи на иракския пазар. От своя страна иракският вицепремиер Хюсеин Шахрастани каза, че щом японските фирми, които са особено предпазливи за персонала си, присъстват силно в Ирак, защо да не правят това и българските. Така той коментира въпроса със сигурността в иракската държава. Българските компании обаче трябва да открият офиси на място, да разговарят с хора и то не само на федерално, но и на провинциално ниво, допълни вицепремиерът.

След около час е официалната церемония по откриването на новото българско посолство, едно десетилетие след войната в Ирак. На нея ще присъства и външният министър на Ирак Хошияр Зебари.

Последвайте канала на

Десислава Станева
720 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини