100 000 лв. щяло да струва едно работно място в АЕЦ "Белене"

  • 17 януари 2013 18:22

  • 1533
  • 4
100 000 лв. щяло да струва едно работно място в АЕЦ "Белене"
© Булфото

Около 100 хил. лева ще струва едно работно място в АЕЦ "Белене", а твърденията на БСП, че по проекта ще се осигурят  над 50 хил. работни места, е спекулация, посочи на пресконференция днес в Смолян представителят на Инициативния комитет "Не на измамата Белене" Йордан Нихризов.

Според него проектът "Белене" се превръща в "черна дупка", в която публичните средства преминават в частни печалби. С  информационната кампания "Не на измамата Белене" доказваме, че АЕЦ "Белене" е проект, който ще доведе до икономическа  катастрофа, заяви Иван Хиновски, експерт от алтернативния Инициативен комитет и председател на Българския енергиен форум. Още през 2001г. разчетите показваха, че "Белене" е неефективен проект, въпреки че по онова време струваше около 1.5 милиарда долара, коментира Хиновски.

Един от сериозните недостатъци на ядрената енергетика е, че носи прехвърляне на отговорности за следващите поколения, защото според европейското законодателство всяка страна е задължена да погребва отработеното ядрено гориво на своя територия, коментират представителите на инициативния комитет "Не на измамата Белене". От комитета цитират разчети на HSBC, според  които продажната цена на тока от АЕЦ "Белене" трябва да бъде трикратно по-висока от сегашната, за да се откупи инвестицията в централата за 18 години.

Последвайте канала на

БТА
1533 4

Коментари 4

Добави коментар
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2013.01.21 | 18:04

4
ПЛАТЕНИТЕ ГЕРБЕРАСТИ ЩЕ НИ ЦЕЛЯТ С ГОМНА ПО 24 ЧАСА ДО 27 ЯНУАРИ..СПРЕТЕ СЕ БЕ МИШКИ..ЖАЛКИ СТЕ...ПОМИСЛЕТЕ МАЛКО ЗА БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ....НА СВЕЩИ ЛИ ИСКАТЕ ДА СТОИМ И С ГЕГИ ДА ХОДИМ..ХОРАТА НАВСЯКЪДЕ СТРОЯТ И СЕ РАЗВИВАТ САМО ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ ГРОБ ИСКАТ ДА СМЕ НАЙ ИЗОСТАНАЛАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА..ЕДИН ИРАН Е 1000 ПЪТИ ПО РАЗВИТ ОТ НАС ТЕХНОЛОГИЧНО,ДУХОВНО,МОРАЛНО И НИЕ ЖИВЕЕМ В 17 ВЕК..СТРУВА ЛИ СИ ЗА НЯКОЙ ДРУГ ДОЛАР ДА ПРЕДАВАТЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА РОДИНАТА НИ ....АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ С ==ДА== НА РЕФЕРЕНДУМА ЗАЩОТО ИСКАМ ДОБРО БЪДЕЩЕ ЗА МОИТЕ ДЕЦА

2013.01.21 | 14:10

1
След Референдума на дневен ред са ИЗБОРИТЕ. Всички истински българи трябва да се обединим и да не допуснем въобще да влезе депутат в НС от тези партии,които ходят из страната и се появяват по телевизиите и агитират БЪЛГАРИТЕ да гласуват на Референдума с -"НЕ" ! ДСБ ; СДС; РЗС ;ГЕРБ и Миглена Кунева - " С България на гражданите"-ще бъдат изхвърляни от селяните......
Красимир Стоянов

2013.01.21 | 18:03

3
За каква "икономическа катастрофа" дрънкат тези предатели-вече е твърде късно,тъй като само за тези 4 последни години на управление -България действително е в период на национална катастрофа ! За Референдума ---цяла Северна България е ЗА и проучванията от останалата част на страната/Южна България-без София/всички истински българи също са "ЗА" и ще успеем !!
fff

2013.01.21 | 14:35

2
Комунистите(БСП) настискат за централата защото ще получат комисионна и така ще се изхранват.Много добре знаят че това е поредния тежък синджир около врата на българина ! Но както всички знаем комунист за пари и майка си ще продаде !

Добави коментар

Водещи новини