Освобождават от връзка с НАП петролните бази

  • 16 януари 2013 21:11

  • 997
  • 0
Освобождават от връзка с НАП петролните бази
©

Четири условия поставя държавата на петролните бази и ако те се изпълнят едновременно, отпада задължението да бъдат в онлайн връзка с НАП, пише 24 часа.

Това предвиждат промени в закона за ДДС, подготвен от финансовото министерство. Условията са: плащанията на горива да стават само по банков път, базата да има своя измервателна система, която надеждно да отчита наличните горива, при поискване данъчните да имат пълен и моментален достъп до нея, базата да подава данни за движението на горивата в нея в НАП през интернет.

Предложението на финансите е промените да влязат са в сила от 1 април 2013 г. Големи вериги с много обекти да не "връзват" всеки свой касов апарат с данъчните, ако имат интегрална система, пише още в проекта. Тази система ще събира данните от всички обекти и ще подава пълната информация онлайн към данъчните, предлагат от финансите.

Проектът въвежда наказание за фалшиви фискални уреди. Ако в обект бъде намерен такъв, той може да бъде запечатан за до 6 месеца, а ментето - унищожено за сметка на собственика му.

В проекта е оставена без промяна глобата от 5 лв. за купувачи, които не са поискали касова бележка при пазаруването си. Тя ще бъде събирана на място, с квитанция.

Последвайте канала на

Novini.bg
997 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини