Подписаха договор за изграждането на първия технологичен парк у нас

  • 10 януари 2013 14:32

  • 916
  • 0
Подписаха договор за изграждането на първия технологичен парк у нас
©

В Министерски съвет в присъствието на министъра на икономиката Делян Добрев бе подписан договор за изграждане на първия технологичен парк у нас, предаде репортер на novini.bg.

Проектът ще се реализира по ОП “Развитие на конкурентноспособността на българската икономика” 2007 – 2013. Това е проект на стойност 50 млн. eвро, като планираните дейности трябва да бъдат извършени до 30 септември 2015 г.Той ще бъде изграден в района на 4 км на територия, която Министерство на отбраната е прехвърлила на Министерство на икономиката.

Привличането и насърчаването на иновативни идеи и проекти, които стимулират развитието на икономиката към сектори с висока добавена стойност ще бъдат сред приоритетите в работата на бъдещия технологичен парк. Акцентът ще бъде върху информационните и комуникационни технологии, природните науки и зелените технологии. Ще бъдат изградени нови модерни компютърни технологии, както лаборатория по киберсигурност и други лаборатории, които да развиват нови съвременни науки.

В Тех парка ще си партнират водещи университети, БАН, бизнес клъстери, стартиращи дружества и големи международни компании, Софийска община, МОНМ, неправителствени организации. Целта е паркът да се превърне в престижна локация за световните, регионални и национални изследователи и иновативни компании.

Последвайте канала на

Десислава Станева
916 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини