"Топлофикация" чисти дългове със замяна на дълг срещу собственост

  • 03 януари 2013 15:59

  • 992
  • 0
"Топлофикация" чисти дългове със замяна на дълг срещу собственост
©

Придобиването на миноритарен пакет от акции (т.нар. замяна на дълг срещу собственост) е един от многото варианти, които се разглеждат за изчистване на старите задължения на "Топлофикация София" към Българския Енергиен Холдинг - БЕХ.

В публичното пространство вече е известна и друга възможност за съвместна инвестиция в новоизграждащи се когенерационни мощности на площадките на компанията, съобщиха от пресслужбата на "Топлофикация София" по повод днешната информация за водени разговори между "Топлофикация София" и Българския енергиен холдинг във връзка с дълга, натрупан от компанията в периода 2007 - 2010 година. В момента се прави финансово-счетоводна и правна експертиза на старите задължения на компанията към холдинга, като едновременно с това се обсъждат и различните възможности за съвместни инвестиции. Все още няма избран окончателен вариант, защото е необходимо повече време за внимателен анализ на различните възможности. След това съответните предложения ще бъдат представени пред собственика на "Топлофикация София" в лицето на Столична община за одобрение и ще бъдат обявени публично.
Тези анализи и разговори се водят през последните месеци с оглед намирането на най-доброто решение, което да удовлетворява всички страни. Приоритет на "Топлофикация София" е инвестирането в нови мощности, с оглед постигането на оптимлна цена на топлинната енергия в столицата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
992 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини