Откриха 119 работни места в Ловешко

  • 11 декември 2012 14:15

  • 998
  • 0
Откриха 119 работни места в Ловешко
©

Разкриват 119 работни места по програма "От социални помощи към заетост" в Ловешка област, съобщават от областната администрация.

Това е станало ясно на заседание на Областната комисия по заетостта, ръководено от областния управител Ваня Събчева. Тя е представила стартиралата през ноември процедурата по разработване и депозиране на проекти по Националната програма, която осигурява заетост и социална интеграция на безработни лица, обект на месечно социално подпомагане, чрез
разкриване на работни места, които ще се реализират през 2013 г., пише БТА.

В област Ловеч са депозирани шест проекта, вече оценени - на Областна администрация - Ловеч, на общините Луковит, Угърчин, Тетевен и Ябланица и на ОУ "В. Левски" - с. Борима. Всички те отговарят на изискванията. От предвидените за разкриване 119 работни места, 87 са за хора, които в момента ползват социално подпомагане. За финансирането им са необходими 327 365 лева.

Областен управител разкрива четири работни места - по две за охрана и поддръжка на сградите на администрацията и Дом "Преслав". Проектът е за 15 455 лева, а наетите ще имат работа през следващата една година.

Последвайте канала на

998 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини