Намаляват случаите на работа без договор

  • 05 юли 2011 12:53

  • 932
  • 1
Намаляват случаите на работа без договор
© Булфото

Това заяви изпълнителният директор на Главна инспекция по труда (ГИТ) Румяна Михайлова по време на представянето на новия проект за повишаване на ефективността на контролната дейност на инспекцията.

По думите на Михайлова тази тенденция е резултат от усилията на инспекторите, но и от осъзнатото задължение на работодателите. Все повече хора се назначават, но в същото време се увеличава и броя на договорите за четиричасов работен ден.

Сред проблемите пред ГИТ Михайлова посочи неизплатени заплати, работата на осем часа при сключен договор за четири, плащането на обезщетения при прекратяване на трудови договори и отпуските.

Проектът е по ОП „Развитие на човешките ресурси". Стойността му е 6,5 млн. лв. от които националното съфинансиране е близо 1 млн.

Предвидената продължителност за реализиране на проекта е 46 месеца. Общата цел на проекта е усъвършенстване на качеството на дейността на ГИТ, което да доведе до по-сигурни, безопасни и здравословни работни места.

Предвижда се внедряването на интегрирана информационна система, която ще осигури възможност да се регистрират колективни договори по електронен път и други подобни услуги, свързани с обмена на данни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
932 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.07.05 | 16:30

1
То защото намаляват случаите на "работа"

Добави коментар

Водещи новини