Мария Капон: Цената на "Белене" "храни" олигархични кръгове

18 ноември 2012 15:39

Мария Капон: Цената на "Белене" "храни" олигархични кръгове
©
4469 11

Инициативеният комитет с алтернативната позиция по националния референдум, който се обявява срещу строителството на АЕЦ „Белене", представи мотивите си на пресконференция. В тях той заявява, че чрез АЕЦ „Белене" България става напълно зависима от чужда страна в областта на енергетиката и това окончателно затваря кръга на икономическото ни подчинение.

Начело на инициативния комитет е председателят на Единна народна партия (ЕНП) Мария Капон.

Строежът на Белене е заплаха за националния икономически суверенитет. Цената на централата захранва олигархични кръгове и ще превърне в длъжници българските граждани за поколения напред, посочват от инициативния комитет.

По време на днешната пресконференция инициативният комитет обърна внимание и върху някои изисквания на ЦИК към инициативните комитети. Те поставят в неравностойно положение, регистрираните за референдума на алтернативната позиция и лишават българския народ от възможността да направи информиран избор.

Те посочиха, че в избирателните комисии ще има представители само на партиите, които поддържат тезата за строеж на АЕЦ „Белене", тъй като те са мнозинство от парламентарно представени.

За всеки дебат по темата на референдума инициативните комитети ще трябва да заплащат, за да се чуе свободното им мнение в медиите. От инициативния комитет се обявиха против призивите за бойкот на референдума и са решени да направят всичко, за да предоставят шанса на българите да направят информиран избор по време на гласуването.

От комитета изразиха надежда, че президентът Росен Плевнелиев ще спази обещанието си и ще гарантира честен и демократичен референдум.

4469 11

Коментари 11

Добави коментар
???

2012.11.19 | 23:05

11
Мис Капон и Мис Мас Фидосова - са от един дол Дренки. Според тях по-добре е да сме зависими от Турция - като си светим със свещи и си купуваме след години ток от тях. До там стигат разсъжденията им -на тези гъски .....

2012.11.19 | 23:05

10
аз питам защо даваме ток на Македония и на Сърбия и те плащат ток на половината цена от нас!!! И да се построи друга централа пак ще плащаме много......хем с наши пари ще се построи .....хем после пак тока ще е скъп!!!!Май ти си гъсока!!!!!

2012.11.19 | 23:05

9
Капонке, а теб кой кръг те храни? Като гледам доста са те охранили ... явно ще имаш да връщаш ...
Аспарух

2012.11.19 | 23:05

8
г-ж Капон, губите си времето с глупости.. отдавна сме станали провинция на ЕС/САЩ, които успешно се борят с демагогията на сегашните олигарси от бившата СССР. По вероятно е да почнем да строим космически кораби, отколкото да ни позволят да имаме руски аец. справка в десетките еко организации, които бяха опънали палатки пред всички инвеститори (под предлог че технологията е стара и белене е земетръсна зона)
човек

2012.11.19 | 23:04

7
в отговор на №2 Продаваме ток на Сърбия и Македония защото токът е единственото нещо което можем да изнасяме. Какво да им продаваме? Плодове, зеленчуци, месо, млечни продукти, кораби или компютри? Всичко това ние внасяме! №1 е много прав! По - добре да сме зависими от Русия и да изнасяме, отколкото да сме зависими от Турция и да внасяме! При всички случаи Русия е по - малкото зло!

2012.11.19 | 23:04

5
защо след като е наш тока е по-скъп при нас, а при Македония и Сърбия е по евтин и какво излиза, че Македония и Сърбия като нямат електроцентрала т.е. внасят и е по евтин, това е въпроса, а не защо изнасяме............ съквартиранта ми е от Македония и се диви и се чуди защо тук плаща по скъп ток отколкото в Македония!!!!! Истината е една....българският народ ще плаща за построяването и после ще плаща много скъп ток....е това искат другарите комунисти и те са най-голямото ЗЛО!!!!
Жоро

2012.11.19 | 23:04

6
Русия ВИНАГИ е по-Лошия вариант. Сега като сме 100% зависими от тях добре ли сме??? А откакто сме зависими от тях Някога да сме били добре??? Народе ???? Събуди се!!!

2012.11.19 | 23:03

4
Винаги в историята ни когато сме били с Русия сме били НАЙ-ДОБРЕ !

2012.11.19 | 21:56

1
Умници, ако не сте разбрали, да ви го обясня! Плащате скъп ток заради Цецка Бориславова и нейните ВЕИ-та, както и заради Костовите ТЕЦ - ове. Затова и всички олигофрени скачат против Белене, щото американските им господари ги ръчкат с остена, че са инвестирали пари, които трябва да избиват десеторно.

2012.11.19 | 23:03

3
Абсолютно вярно!

2012.11.19 | 23:03

2
Скрий се ма свиньо!

Добави коментар

Водещи новини