Благоевград ще развива креативна икономика

  • 16 ноември 2012 17:20

  • 799
  • 0
Благоевград ще развива креативна икономика
©

На среща с председателя на международната мрежа за Икономика на знанието Борис Цизел кметът на Благоевград Атанас Камбитов и председателят на Общинския съвет Даниела Савеклиева обсъдиха възможностите Благоевград да развива креативна икономика, базирана на знание и иновации. Това е и един от приоритетите на стратегията за развитие "Европа 2020", предаде Blagoevgrad24.

Срещата с Борис Цизел в Брюксел бе организирана от българския евродепутат Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова и бе част от натоварената програма на делегацията от Благоевград, водена от кмета Камбитов, по повод изложението "Благоевград - модерен и древен", представено в Комитета по регионите.

По време на срещата проф. Цизел оцени високо стремежа на Благоевград да се утвърди като център за развойна и изследователска дейност, като изрази мнение, че градът има всички шансове да изпълни заложените цели и да реализира проекти в тази сфера.

Д-р Камбитов изрази готовност за сътрудничество между община Благоевград и международната мрежа за Икономика на знанието, като подчерта, че се работи усилено по създаване на условия за привличане на повече чуждестранни инвестиции в региона.

Последвайте канала на

799 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини