Концерт "Музиката на Западните Балкани" отбелязва края на българското европредседателство

  • 01 юли 2018 07:58

  • 1718
  • 1
Концерт "Музиката на Западните Балкани" отбелязва края на българското европредседателство
© EU2018BG

Днес, когато Австрия вече е поела Председателството на Съвета на ЕС, София изпраща символично послание да бъде продължен един от основните приоритети на Българското председателство - европейската интеграция на Западните Балкани - с концерта на открито "Музиката на Западните Балкани", съобщават организаторите.

Концертът е в парка зад НДК - новата открита сцена, от 19.00 ч. Достъпът е безплатен, а музиката ще е в изпълнение на формацията Western Balkans Band BG, създадена от Теодосий Спасов. Преди нея на сцената ще са "Спектрум" и 4th Edition.
Идеята на формацията Western Balkans Band BG е да обедини музиканти от страните от Западните Балкани, които чрез невероятната си музика в стил етноджаз да представят общите корени на своята история и култура и уникалното звучене на балканските ритми, наситени с живот, с несравнима емоция и спонтанност, отбелязват от екипа. Участват музиканти от държавите от Западните Балкани - Васил Хаджиманов, клавишни /Сърбия/, Амар Чешляр, барабани /Босна и Херцеговина/, Йелена Йовович, вокал /Черна гора/, Дритан Хекурани, баскитара /Албания/ и Сашо Гигов - Гиш, перкусии /Македония/.

Изключителният професионализъм и богат сценичен опит на музикантите, смесването на ритми и мелодии от традиционния балкански фолклор със западен, модерен музикален стил, гарантира незабравимо изживяване. Музиката им е възпламеняваща експлозия от импровизаторски умения, балкански фолклор, рок, джаз и фюжън. Тяхното изкуство няма граници, така както истинското приятелство остава за цял живот.

Организатори са Министерството на културата и Министерството на Българското председателство на Съвета на ЕС със съдействието на НДК.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1718 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.07.01 | 09:35

1
ТУКА ЦЕНИТЕ РАСТАТ, НО БАТЕ БОЙКО ЛЕТИ ПО МАКЕДОНСКАТА ХИМЕРА

Добави коментар

Водещи новини