Мария Габриел: Цифровите технологии имат потенциал да допринесат за по-доброто качество на храните

  • 30 април 2018 15:38

  • 2039
  • 4
Мария Габриел: Цифровите технологии имат потенциал да допринесат за по-доброто качество на храните
©

Истинският европейски подход е този, който отстоява равноправието на всички европейски граждани. Това включва и правото на всички европейци, независимо в коя държава членка живеят, на храна с еднакво качество. Това, че сме тук заедно с моя колега комисар Вера Юрова е силно послание, че Европейската комисия няма различно мнение от това, че гражданите на България са равни по права с гражданите на всяка друга държава членка. Приветствам министър-председателя на България Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и правителството, и омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на за заявената силна позиция, която отразява напълно и позицията на Европейската комисия. Това заяви българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова на проведения в София форум на високо равнище по темата за двойния стандарт при храните в ЕС.

Според Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, не би следвало компаниите да прилагат практиката за различно качество на един и същи продукт с мотив особености на националния вкус, което губи релевантност.

Тя наблегна, че гарантирането на справедлив и равен достъп до качествени храни не е проблем само за отделни държави членки. "Това е много важен показател за успеха на европейския икономически и социален модел".

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова разгледа въпроса от гледна точка на отговорностите й като комисар по цифровата икономика и общество, споделяйки как цифровите технологии могат да допринесат за разрешаване на проблема и за по-добро качество на храните в бъдеще. "Новите цифрови технологии имат потенциала да помогнат на бизнеса и земеделието да работят по-прецизно, ефективно и устойчиво. Обещаващ проект е "Интернет за храните и стопанствата 2020" с 30 милиона евро финансиране.

"С този проект целим да направим прецизното земеделие реалност. Интернет на нещата позволява по-добра проследимост на храните, което води до тяхната по-голяма безопасност, по-лесно и по-бързо определяне на продуктите, които не съответстват на стандартите или имат различни, по-ниски стандарти. Чрез технологиите по-лесно могат да се проследят тези продукти и техните съставки от производителите до предлагането им на пазара", информира българският еврокомисар.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова отбеляза още, че по новата работна програма Хоризонт 2020 за периода 2018 - 2020 г., Европейската комисия инвестира над 160 милиона евро в цифровата трансформация на земеделието.

Тя изрази надежда, че ще има проекти и от България, и други държави от Югоизточна Европа, включително за борба с двойните стандарти. "Във време на хиперсвързаност, ритъмът на технологичните иновации се увеличава и отваря големи възможности за цифровизирането на земеделския сектор. Това не само ще подобри качеството на хранителната продукция, но ще позволи и на самите потребители да правят информиран избор, да проследяват пътя на храната и така да се противопоставят на нечестни търговски практики. Нека да работим заедно, за да спечелим доверието на потребителите във вътрешния пазар и да дадем възможност на всички граждани на ЕС да имат равен достъп до висококачествените продукти, които нашият единен пазар предлага", заключи българският еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2039 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.05.01 | 11:40

4
стига ни занимавахте с този изшилен мекик !

2018.05.01 | 08:34

3
TAZ PAK

2018.05.01 | 08:34

2
Най-грешните пари са тези за бюрократите в Брюксел - само плямпат, и то основно глупости, а ефект - абсолютно кръгла нула (не за тях естествено)!
кака МАРА

2018.05.01 | 08:34

1
ОБИЧА ГОЛ ДА ГО БАРА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини