Земеделци обявяват пълна готовност за подкрепа при борбата с огъня

  • 17 юли 2024 16:02

  • 791
  • 0
Земеделци обявяват пълна готовност за подкрепа при борбата с огъня
© Bulphoto (архив)

Във връзка със зачестилите пожари на територията на страната, Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) обявява пълна готовност за подкрепа при борбата с огъня.

Излъчени са 21 координатори от различни региони, които да окажат съдействие на службите за пожарна безопасност при необходимост и да изпратят доброволци с машини.

Земеделските производители разполагат със селскостопанска техника, която може да бъде от полза при тегленето на водоноски и прокарването на просеки в необходимите местности, за да се предотврати разпространението на огъня и да се защитят земеделските земи, горите и домовете на хората, съобщават от браншовия съюз в съобщение за медиите.

Шести ден армията продължава да подпомага гасенето на адските пожари в страната

Изпратен е списък до Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ с контакти на координаторите ни от всички регионални сдружения. При необходима помощ в определен регион, пожарните екипи могат да се свържат с контактното лице, намиращо се в близост до локализирания огън, за да изпрати доброволци с машини. На места вече тази организация работи успешно и няколко пожара са потушени благодарение на общите усилия на РДПБЗН и доброволците.

При възникнал огън и нужда от навременна подкрепа, гражданите също ще могат да се свързват с нас на тел.: 0889632320/0884765656

НАЗ стартира и кампанията в подкрепа на животновъдите, засегнати от големия пожар в Сакар планина, община Свиленград.

През последните 4 дни огънят превзе стотици дка пасища, гори, насаждения, ниви и хиляди животни остават без паша и фураж за презимуване. 

Призоваваме земеделските производители, които имат възможност да дарят бали сено, слама, люцерна и зърно, да се свържат с нас на имейл office@grain.bg  или на тел.: 0889632320/0884765656.

Ситуацията със зачестилите пожари е изключително тревожна и изисква координирани усилия и подкрепа за справяне с тези бедствия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
791 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини