Вътев: Планинските и полупланинските райони са най-благоприятните територии у нас за биоземеделие

  • 21 март 2024 17:49

  • 388
  • 1
Вътев: Планинските и полупланинските райони са най-благоприятните територии у нас за биоземеделие
© МЗХ

Планинските и полупланинските райони са най-благоприятните територии в страната за биоземеделие. В тези райони чрез биологичното земеделие може да се повиши добавената стойност и най-бързо да се навакса изоставането в процентния дял за България. Това заяви министърът на земеделието и храните Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на по време на първото заседание на Консултативния съвет по планинско и полупланинско земеделие, което се проведе в МЗХ.

В него участие взеха и заместник–министър доц. Деян Стратев, както и представители на браншови асоциации.

„Стремим се с работата на консултативните съвети да направим необходимия контакт между производители и администрация. Има много специфика в земеделието в Предбалкана и в Балкана и затова създадохме днешния Консултативен съвет“, каза още министър Вътев.

По време на заседанието бяха представени проблемите и предизвикателствата при спазване на условността в планинските райони, както и възможностите за подпомагане по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023-2027 г. на стопаните в тези райони. Участниците приветстваха създаването на Съвета и заявиха, че това е крачка напред за развитие на планинското и полупланинското земеделие, съобщиха от МЗХ.

Министрите Кирил Вътев и Юлиян Попов обсъдиха с животновъди пашуването в националните паркове

Директорът на Института по почвознание, агротехнологии и защита на растенията към Селскостопанска академия проф. д-р Ирена Атанасова, представи проект за изготвяне на агроклиматична карта на страната за пригодността на отделните райони за отглеждане на различни земеделски култури.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
388 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.21 | 19:00

1
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

Добави коментар

Водещи новини