НАТ иска удължаване на срока за вписване в Регистъра на тютюнопроизводителите

  • 13 март 2024 09:42

  • 196
  • 1
НАТ иска удължаване на срока за вписване в Регистъра на тютюнопроизводителите
© Novini.bg/ Canva

Националната асоциация на тютюнопроизводителите иска от Министерството на земеделието удължаване на срока за вписване в Регистъра на тютюнопроизводители за тази година. Вписването в регистъра е едно от условията производителите да получат финансово подпомагане от държавата.

За девета поредна година асоциацията настоява пред аграрното ведомство за удължаването на срока, за да се осигури на възможност на най-голям брой тютюнопроизводители да се впишат в Регистъра и да отглеждат тютюн законно.

Съгласно закона срокът за вписване е от 1 до 31 март, в писмо до министъра на земеделието Кирил Вътев обаче производителите уточняват, че много от  земеделски стопани срещат трудности при набавянето на необходимия набор от документи и искат удължаване на срока с един месец - до 30 април.

По данни на Асоциацията на тютюнопроизводителите за 2023 г. в регистъра са вписани 7374 стопани. Преди дни производителите получиха близо 70 млн. лв.  национална помощ, като парите са по сметките на стопани отглеждали  и продали тютюн през поне една от годините от референтния период 2016-2018 г.

Тютюнопроизводителите получават 70 млн. лева преходна помощ

Последвайте канала на

Радина Лазарова
196 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.13 | 15:06

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:=====>> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини