Земеделците от Поликраище: Преговорите се водят на тъмно

  • 12 февруари 2024 08:16

  • 786
  • 4
Земеделците от Поликраище: Преговорите се водят на тъмно
© Bulfoto

"Протестът продължава в над 50 горещи точки на България. Отцепихме се и не сме съгласни с нашите колеги, защото не са изпълнени нито една от точките от меморандума, от исканията на бранша", това заяви в "Денят Започва" Цанко Цанев - член на УС на Асоциацията на земеделските производители в България.

Ефективните протести на част от земеделците в цялата страна продължават и през тази седмица. Представители на Асоциацията на земеделските производители в България и още 26 организации от други аграрни сектори искат оставката на земеделския министър и твърдят, че преговорите до момента са водени само в интерес на определени организации.

Днес земеделците от великотърновско ще затворят международният път Русе - Свиленград.Според протестиращите земеделци няма адекватни действия на министъра на земеделието.

Правителството ще подпише споразумение с част от земеделците

"Над 25 организации бяха изгонени от преговорната маса и останаха само три организации, с които министърът преговаря. Преговорите се водят на тъмно, няма никаква информираност. Няма адекватни действия. Проблемите ни са свързани с безконтролния внос от Украйна", посочи Цанко Цанев.

От Асоциацията на земеделските производители посочиха своите искания:

  • -намаляване на дминистративната тежест
  •  
  • -отмяна на голяма част от нещата по "зелената сделка.

 

"По отношение на "зелената сделка" изискванията са безумни и неизпълними", заяви Цанко Цаневв.

"Ние трябва да си гледаме животните, а не да назначаваме хора, които през цялото време да попълват чек-листи", категоричен беше зърнопроизводителят

По думите на члена на УС на Асоциацията на земеделските производители в България, колегите им от другите браншови организации са ги били "обидили брутално и жестоко" и "не им прави чест".

"Недопустимо е да се правят договорки с шепа хора, които да решават бъдещето ни", заяви Цанко Цанев.

Подкрепа за протеста земеделците от Поликраище получиха и от кмета на селото, защото смята, че "трябва да им се обърне внимание и трябва да се яде българска стока".

"Абсурдни са простотиите, които ги вършат земеделците в земеделското министерство", каза един от протестиращите.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
786 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 10:37

4
❤️ Г­о­­р­­­е­­­щ­­и­­­ ­­м­­о­м­­и­­ч­­­е­­­т­­а­ ­­­в­и­ ­­о­ч­а­к­в­­а­­­т ­­-­­ X­­­1­8­­.­­­F­U­N

2024.02.12 | 12:29

3
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa

2024.02.12 | 10:13

2
Ами светнете лампата. Или не щете да платите тока!!!
РАДЕВ - АНАЛНО ПОДАТЛИВ ТЕРОРИСТ

2024.02.12 | 08:30

1
ВРЕМЕ Е ДА СЕ НАЧУКАТ КАНЧЕТАТА НА ГНУСНИТЕ ДАНЪКОЯДЦИ ОТ АГРОМАФИЯТА

Добави коментар

Водещи новини