До 1 декември земеделците могат да подават заявления за подпомагане по "де минимис"

  • 20 ноември 2023 07:51

  • 303
  • 1
До 1 декември земеделците могат да подават заявления за подпомагане по "де минимис"
© Novini.bg/Canva
Слушай новината Слушай новината

От днес до 1-ви декември земеделците могат да подават заявления за подпомагане по схемата "де минимис". Бюджетът на схемата е 47,5 млн. лева и се предоставя за покриване на част от разходите за изхранване на животните през зимния сезон и за осигуряване подготовката за реколта 2024 г.

Одобреният от Фонд "Земеделие" бюджет от 47,5 млн. лв. се разпределя на равни части между животновъди и растениевъди. Ставката за едно животно, както и за един хектар, ще бъде определена след приключване на приема на заявления.

МЗХ: Няма причина за протестите на животновъдите, меморандумът се изпълнява стриктно

За пръв път тази година агроведомството имаше идея парите да се насочат не към всички земеделци, а към най-малките и уязвимите. Идеята обаче срещна съпротивата на големите в бизнеса.

"Най-малките са тези, които получават най-малко или не получават нищо по други мерки. А тук всички искат да получат - и тези, които са получили стотици хиляди по други мерки, и те искат средства по "де минимис" (de minimis). И сега знаете ли какво ще стане? Както върви, ставката по "де минимис" може да падне и под 1 лев", каза министърът на земеделието Кирил Вътев и се закани, че подобно "извиване на ръце" се случва за последен път, докато той е министър.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
303 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.20 | 13:35

1
И двамата ще го харесате: желязна еpекция за цяла нощ, няма бързо да свършваш: cвирка, анален и вагинален ceкc, колкото поискаш, подобряване на издръжливостта до 10 ПЪТИ по-дълго, ярък оргазми и за двамата, Подобряване на вкуса на спepмaта: тя ще иска да поглъща все повече и повече! Съветвам всеки да опита------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини