Министерство на земеделието с важна информация за отглеждащите коноп земеделци

  • 10 май 2023 17:45

  • 3334
  • 0
Министерство на земеделието с важна информация за отглеждащите коноп земеделци
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Земеделските производители, които имат разрешително за отглеждане на коноп, трябва да го подновят заради настъпили промени в нормативната уредба.

В брой 40 от 2023 г. на Държавен вестник от 05.05.2023 г. са публикувани изменения на Наредба № 1 от 12 март 2018 г. за условията и реда за издаване на разрешение за отглеждане на растения от рода на конопа (канабис, предназначени за влакно, семена за фураж и храна и семена за посев, със съдържание под 0,3 тегловни процента на тетрахдроканабинол, определено в листната маса, цветните и плодните връхчета, за търговия и контрол) и Наредба № 3 от 2018 г. за условията и реда за издаване на лицензия на вносител за внос на семена от коноп, непредназначени за посев. 

Министър Гечев: Ще инициираме кампания „Уважение за българските фермери“

Във връзка с това, всички земеделски производители, които имат издадено разрешение към момента на влизане в сила на изменението, следва в тримесечен срок от обнародване на наредбите в Държавен вестник да подадат пълен пакет документи за получаване на разрешително, според новите изисквания.

Образец на заявления може да бъде намерен на страницата на Министерство на земеделието, в рубриката Административно обслужване › Административни услуги › Издаване на административни актове › 1572 Издаване на разрешение за отглеждане на растения от рода на конопа (канабис, предназначени за влакно, семена за фураж и храна и семена за посев, със съдържание под 0,3 тегловни процента на тетрахдроканабинол, определено в листната маса, цветните и плодните връхчета, за търговия и контрол), съобщиха от пресцентъра на министерството на земеделието.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3334 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини