Министър Иванов пред българските животновъди: Всички ще получат подкрепа

  • 13 януари 2022 19:16

  • 2021
  • 1
Министър Иванов пред българските животновъди: Всички ще получат подкрепа
© Министерство на земеделието

Разчитаме на разширения формат на срещите, които провеждаме по сектори. Така ще можем преди следващото заседание на тематичната работна група на 17 януари за изготвяне на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони, да чуем и тези представители на браншови организации, които не са в тематичната работна група. Тяхното мнение ще бъде взето предвид при обсъжданията. Това е заявил министърът на земеделието Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. на видеоконферентна среща с представители на браншови организации в сектор "Животновъдство", съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Министърът е припомнил, че стратегическият документ за следващия период все още не е изготвен и приет, като има възможности за промени, така че документът да е адаптивен към новите условия и към коалиционното правителствено споразумение. Той допълни още, че ще се настоява и за продължаване на прилагането на COVID мерките за земеделските производители и през настоящата година. Според министър Иванов в лицето на министерството всички ще имат подкрепа и ще бъдат защитени интересите на всички при обсъждането на бюджета, като през годината ще се включват нови инструменти, когато е възможно.

Министър Иванов обяви промените, които ще обхванат земеделското министерство

От своя страна заместник-министър Стефан Бурджев е уточнил, че с представените искания по отношение на бюджета е направен опит да се защитят условията за развитие на сектора, както и всичко, което е в зависимост от обективните икономически реалности, свързано с инфлация, високи цени на фуражи и енергоносители. На животновъдите е предоставена възможност да отправят и писмени предложения до министъра за включване в бюджета на разходи за неотложни цели.

Бурджев е информирал, че ще се изготви график и в следващите седмици ще се направят шест профилирани срещи в сектор "Животновъдство", като на тях ще се чуят предложенията на различните направления за развитие на сектора и за интервенциите в стратегическия план.

В рамките на дебата за бъдещия стратегически документ, заместник-министър Момчил Неков е посочил, че предстои външен изпълнител да направи преизчисление на ставките за агроекология. От сектора е отправено предложение мерките за обвързаната подкрепа да са свързани с повишаване на производството и нарастване на обявената продукция, респективно с повече внесени данъци в бюджета.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2021 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЯНЧО

2022.02.14 | 07:25

1
Голям лъжец е тоя

Добави коментар

Водещи новини