Министър Иванов обяви промените, които ще обхванат земеделското министерство

  • 11 януари 2022 15:47

  • 4948
  • 1
Министър Иванов обяви промените, които ще обхванат земеделското министерство
© Булфото
Слушай новината

От състава на Министерството на земеделието излизат Изпълнителната агенция "Сертификационен одит на средствата от Европейските земеделски фондове", отговорна за верността на финансовите отчети и изградената система за контрол в Разплащателната агенция на България, Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ и Изпълнителната агенция по горите /ИАГ/. Това обяви на брифинг министърът на земеделието Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й..

Сертифициращата агенция ще бъде "под шапката" на Министерството на финансите, а до шест месеца БАБХ и ИАГ ще преминат под ръководството на Министерския съвет.

Иван Иванов: Трябва да сложим край на дисбаланса в разпределението на средствата в земеделието

На брифинга днес министър Иванов представи и новия си екип от четирима заместници. Стефан Бурджев е ресорен зам.-министър по животновъдство, поземлена реформа, държавни помощи, морско дело и рибарство, Изпълнителна агенция по лозата и виното, Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството. Момчил Неков ще отговаря за Стратегическия план и евроинтеграцията, Програмата за развитие на селските райони, пазарните мерки, агрохранителните вериги. Иван Христанов - за растениевъдството и БАБХ, биологичното производство, директните плащания, борбата с градушките, а Атанас Добрев - за горите. Тодор Байчев е парламентарен секретар.

Съкратените преди Коледа пенсионери във ведомството ще бъдат поканени на работа след анализ в кои дирекции и служби има нужда от експерти, но на граждански договор.

Владимир Василев
4948 1

Коментари 1

Добави коментар
????

2022.01.12 | 09:23

1
КОЙ и КАК ще ПРОВЕРЯВА,КОНТРОЛИРА раздаването на СУБСИДИЙТЕ???? КОЙ???? КАКВИ НАКАЗАНИЯ ще бъдат раздавани на ПРЕГРЕШИЛИТЕ????

Добави коментар

Водещи новини