В Плевенско над 200 са регистрираните лични стопанства за отглеждане на свине

  • 28 ноември 2021 14:39

  • 2612
  • 4
В Плевенско над 200 са регистрираните лични стопанства за отглеждане на свине
© pixabay

В област Плевен 209 животновъдни обекти за отглеждане на свине са регистрирани като лични стопанства. Това показват данните на Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/, публикувани от Областна администрация - Плевен.

На 163 лични стопанства за свине са издадени разрешителни за населване. 58 от тях са издадени през тази година, посочват от ОДБХ.

С общо 6 млн. лева се увеличава бюджетът по помощите за хуманно отношение към свине и птици

В периода от 4 до 15 ноември са регистрирани три животновъдни обекти тип лично стопанство за отглеждане на прасета. По отношение на разпространението на болестта "инфлуенца по птиците" за областта не са установени отклонения в здравословното състояние на птиците или повишена смъртност.

В района на птицезавод Славяново, община Плевен, всички птицеферми са населени, с изключение на животновъден обект за отглеждане на кокошки носачки. Регистрирана е птицеферма за отглеждане на кокошки носачки на територията на село Асеновци, община Левски.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2612 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Гошо

2021.11.29 | 14:01

4
НА БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ, ПРИТЕЖАВАНИ ОТ БЪЛГАРИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО на: защитно облекло, лекарства с доказана безопасност за пациента, храни, дрехи и обувки, електроника и софтуер, генератори за чиста свободна енергия, машини – 50 % НАМАЛЕНИЕ НА ДАНЪЦИТЕ ! 80% съкращаване на бюрократичния апарат в следващите 5 години с преквалификация и пренасочване на кадрите в материалното производство ! БЪЛГАРИЯ ОТ БАНАНОВА ТЕРИТОРИЯ – В ХАРМОНИЧНО РАЗВИТА СТРАНА ! Илия Вълков познат на света като Yull Brown създаде технологията на Брауновия газ. Той измина 1600 км с кола, оборудвана с две Браунови батерии, превръщащи водата от 4-литровия резервоар в гориво. След 1984 г. в Китай използват неговия Браунов генератор за неутрализиране на радиоактивни отпадъци. Инж. Чавдар Каменаров създаде „Технология за добив на Браунов газ и полиметали от морска вода“. Проф. Димитър Митев от ВХТИ “Асен Златаров“ Бургас създаде технология за получаване на чиста евтина енергия. И още хиляди открития събират прах, докато икономиката умира и българите мизеруват !!! Ако българските политици пречат за внедряване на постиженията на българските откриватели в българската икономика – защо получават заплати и пенсии и се наричат българи ?

2021.11.28 | 15:26

1
Дано хората отново се върнат към отглеждане на домашни животни в домовете си. Това е най - хубавата и истинска храна.

2021.11.29 | 00:14

3
и тогава бяхме най-независиви от пари и магазини

2021.11.28 | 17:34

2
Освен гледачите

Добави коментар

Водещи новини