Филиз Хюсменова учи земеделски производители и пчелари как да печелят европроекти

  • 03 май 2012 12:12

  • 2403
  • 0
Филиз Хюсменова учи земеделски производители и пчелари как да печелят европроекти
©

Обучение за писане на проекти и кандидатстване по европейските фондове за земеделие и пчеларство организира евродепутатът и заместник-председател на ДПС Филиз Хюсменова. Семинарът ще се състои на 5 май, събота, от  10:00 часа в хотел „Голдън Тюлип” във Варна.

Събитието е организирано от Европейския информационен център на Хюсменова в града и е по повод предстоящия празник на Европа – 9 май.

Семинарът има за цел да помогне за подобряването на условията за живот и труд в селските райони в България, както и за повишаването на конкурентоспособността на земеделския и горски сектор.

Приблизително 70 души от област Варна ще получат подробна информация от консултанти на Националната служба за съвети в земеделието относно мерките, предвидени в Програмата за развитие на селските райони. Специално внимание ще бъде отделено на Националната програма по пчеларство, чийто основен приоритет е подобряването на условията за производство и търговия с пчелен мед, както и осигуряването на по-добра заетост и по-високи доходи на пчеларите.

„По Програмата за развитие на селските райони за този програмен период са предвидени 2 992,5 млн. евро. За нас е важно тези средства да бъдат ефективно усвоени и достъп до тях да имат не само общините и НПО, но и малките земеделски стопанства, които произвеждат за собствена консумация и продават част от своето производство”, е позицията на българския евродепутат. Идеята е да се подпомогнат доходите именно на тези стопанства, които имат капацитет и желание да се преструктурират, но едновременно с това притежават потенциал да се развият в жизнеспособни пазарно ориентирани стопанства”, допълва Хюсменова.

Последвайте канала на

Novini.bg
2403 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини