Обезвредиха изхвърлените в дере отпадъци от заклани прасета

Животински отпадъци са били загробени снощи от служители на ОДБХ край сливенското село Гавраилово, съобщи пред репортер на БТА директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Пламен Пенчев.

Сигнал за изхвърлени животински отпадъци в местността до пътя Гавраилово-Бяла е бил подаден вчера следобед от спешния телефон 112 до дежурния в община Сливен, съобщиха от общинския пресцентър. Кметът Стефан Радев е разпоредил да бъде оказано съдействие с техника на служителите на ОДБХ - Сливен. 

Районът бе дезинфекциран, като всички дейности по загробване и дезинфекция приключиха около 21.00 ч. снощи, посочи д-р Пенчев. По думите му, вероятно става дума за останки от заклани прасета, в напреднал стадий на разложение, като подчерта, че стопаните отдавна са получили препоръки и информация за превантивните мерки, свързани с болестта Африканска чума по свинете. Нямало други сигнали за нерегламентирано изхвърлени животински отпадъци на други места в областта. 

Д-р Пенчев припомни, че над 90 на сто от животните в стопанствата, тип "заден двор", в санитарната зона на областта са вече умъртвени от стопаните си.

Коментари

  1. 2019.08.11 | 20:17

    90% от прасетата, отглеждани в "заден двор" били унищожени !

    Е..и...?!

    Ако от останалите, плъзне чумата пак, каква файда !

    Ели всички трябва да се унищожат или ще излезе, че 90% са избити "за лудо"!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Земеделие

още

Анкета

Ще падне ли още цената на биткойна?

Ще падне ли още цената на биткойна?

Избрано от Интернет