Спешно заседание на епизоотичната комисия в Перник ще се проведе утре

  • 30 юли 2019 20:25

  • 509
  • 1
Спешно заседание на епизоотичната комисия в Перник ще се проведе утре
© gettyimages (архив)

Да бъде предприета спешна превантивна мярка, състояща се в доброволно клане на домашни свине тип "заден двор", попадащи в двадесет километровата зона на индустриални ферми, гласи получено в късния следобед писмо в община Перник.

Това съобщи общинският пресцентър. Мярката следва да бъде изпълнена в срок до 2 август. Затова утре от 11 часа се свиква извънредна епизоотична комисия с участието на всички кметове на кметства. Започва и обход по места в утрешния ден - рано сутринта.

Засегнатите от мярката населени места, попадащи в двадесет километровата зона на свинеферма "Цема" ЕООД село Петърч, община Костинброд, са селата в община Перник Вискяр, Расник, Радуй и Дивотино.

Изпратено е и уведомително писмо до Областна дирекция по безопасност на храните за предоставяне на информация за населените места от територията на област Перник, които попадат в тази зона. В случай на възникнали допълнителни въпроси жителите на Община Перник могат да се обръщат към експертите в дирекцията, уточнява още пресцентърът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
509 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван

2019.07.30 | 22:31

1

Убийци

Добави коментар

Водещи новини