Министър Десислава Танева: Недостигът на работна ръка е най-големият проблем за малинопроизводителите

  • 10 юли 2019 16:58

  • 1036
  • 2
Министър Десислава Танева: Недостигът на работна ръка е най-големият проблем за малинопроизводителите
© Булфото (архив)

Най-острите и осезаеми проблеми, които се усещат в сферата на производството на малини и ягодоплодни и тази година е недостигът на работна ръка. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри при откриването на петото издание на Националното изложение и Фестивал на малината в гр. Лозница.

Тя посочи, че предстоят срещи с Министерството на труда и социалната политика, където ще бъдат обсъдени предложения от браншови организации в тази област за това могат ли да се намерят мерки и инструменти, с които на практика да се улесни възможността за достъп до работна ръка.

"Всичко останало е въпрос на договаряне", каза министър Танева и изрази надежда, че ще се постигнат определени резултати.

Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри заяви още, че от 2016 година насам площите и с малини и с ягодоплодни в страната отчитат устойчив ръст. Тя подчерта, че кампанията по прибирането на малините е все още в началото си, като са реколтирани около 15 процента от всички насаждения. При ягодоплодните кампанията е към края си с отчитане на добри резултати, отбеляза министърът.

Танева посочи, че Лознишка община е с най-голям ръст с насаждения от малини през последните три години и по думите й районът може да се кръсти като "мястото на малината в България".

Министър Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри пожела успех на производителите, добра реколта и добра цена. Гостите на фестивала разгледаха и дегустираха различните сортове малини. Те ще участват и в среща, на която ще бъдат обсъдени проблемите в сектора.

По-късно ще посетят малинови насаждения и иновативни опитни полета, и предприятие за замразяване и преработка на конвенционални и био малини и ягодоплодни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1036 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.07.10 | 22:21

2

Ами ако им даваха половин твоя заплата, нямаше да има проблем с кадрите. Докато вие работите за едрия бизнес, в съвкупност с процъфтяващата през последните години, бясна и необуздана корупция, в България живот няма да има. А младите българи ще се върнат в България през следващите сто години.

Оп

2019.07.10 | 20:06

1

Ако имаше недостиг на работна ръка, заплатите щяха да скочат.

Добави коментар

Водещи новини