Тихомир Безлов: При злоупотребите с къщите за гости няма простосмъртни

Вероятно административният капацитет, с който разполагат в Държавен фонд "Земеделие", не е голям, за да се стига до такива злоупотреби. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на СДС и бивш министър на земеделието Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в по повод скандала с къщите за гости.

Очевидно е, че виновни са не само тези, които са се възползвали от средствата, а и тези, които са им позволили да се възползват, добави той.

Лошото е, че една добра програма беше опорочена. Смислът на тази програма беше да задържим хората в малките населени места, а всъщност се ползват за лични нужди. Може да последва спиране на евросредства, което е много лошо, подчерта Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в.

Гледах една справка от Благоевградско – там нямаше простосмъртни – кметове, общински съветници строили на децата си. Казват: "Всичко е законно, всичко е наред", заяви Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Моделът е – намирате правилния консултант. Има една такава конструкция в мнистерствата и тях никой не ги пипа, защото са политически защитени. Има една прослойка, която си търкаля тези обекти, тя си прави и органите, които контролират, заяви Безлов. Трябва да има истинска, нормална структура, която да проверява за конфликт на интереси, добави той.

Голямата драма е, че идва нов програмен период и тези, които са взели къщите за гости, искат още средства и ги е страх, че този скандал ще им развали плановете, каза още Тихомир Безлов.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Земеделие

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет