Шефът на Агенцията по горите обясни как вълчата урина ще спира румънските диви прасета

  • 01 август 2018 08:47

  • 11221
  • 2
Шефът на Агенцията по горите обясни как вълчата урина ще спира румънските диви прасета
© Нова телевизия

Оградите, които се изграждат за стопанисване на дивеча, са високи 1,30 метра. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия директорът на Изпълнителната агенция по горите Григор Гогов по повод станалата вече прословута ограда от бодлива тел, която ще трябва да предотврати влизането на диви прасета от Румъния в България.

Ще бъда много радостен да видя прасе, което скача 4 метра, каквито коментари имаше. Ние сме нормални хора и можем да преценим кога нещо е плод на въображение, добави той.

Задачата ни е да защитим интересите на българската икономика, тъй като в Румъния не се вземат мерки. Ние сме длъжни да запазим интересите на българското свиневъдство. Там капиталовложенията са доста големи и не бих могъл да си представя как държава като България би могла да живее без свинско месо. Приемаме закачките с насмешка, както и критично, и вземаме всички мерки, за да не проникне африканската чума на българска територия, пдочерта Гогов.

Той обясни, че т. нар. вълча урина ще се постави до оградата. В основата на препарата е миризмата на вълк, но течността е десетократно по-силна. Тя се поставя в едни специални тарелки и издържа от 3 до 5 месеца, като действието й се разпростира на 50 метра разстояние, уточни шефът на Агенцията по горите.

Трябва да се благодари на министерството за мерките, които взема, и се надявам закачките от селски вечеринки да спрат, каза още Григор Гогов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11221 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.08.01 | 13:10

2
урината от комунистическите свине спира сичко де мърда, нема разумен жив организам дето да оцелей
червен боклук

2018.08.01 | 11:40

1
и тази на курнелия спинова в устата ти

Добави коментар

Водещи новини