Собствениците на ферми за патици обявиха готовност за протест

  • 21 юли 2018 12:39

  • 5095
  • 2
Собствениците на ферми за патици обявиха готовност за протест
© Pixabay

В пика на кризата с чума по дребния добитък собственици на ферми за патици обявиха, че готвят протести срещу мерките за профилактика, ограничаване и ликвидиране на болестта птичи грип, предаде БНР.

На общо събрание в Раковски стопаните поискаха оставката на изпълнителния директор на Агенцията за безопасност на храните доктор Дамян Илиев заради несправяне със служебните му задължения. Те се оплакаха, че все още не са им изплатени компенсациите за принудително умъртвените птици във фермите им от месец април.

В декларация фермерите настояват от наредбата, приета на 16 юли тази година, да отпаднат текстове, определящи начина на дезинфекция на патиците и помещенията, в които се отглеждат, в противен случай има готовност за протести, заяви съпредседателят на професионалната организация на производителите на водоплаващи Иван Йовчев.

В страната има 260 ферми за патици, като по-голямата част от тях са на територията на община Раковски.

Последвайте канала на

Нора Виткова
5095 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
И те да са по модата.

2018.07.21 | 14:29

2
Баба Пена и Босият въведоха модата да се тръшкат за оставки тозе месец. Хайде бе, не се ли свършихте комунистическите отрепки, които се пънат да поставят условия и да искате оставки?

2018.07.21 | 14:28

1
ДА ГО ДУХАТ! ТОЧНО СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ФЕРМИ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ НА ДЪРЖАВАТА ЧЕ СА ДОПУСНАЛИ БОЛЕСТИ ПО ПТИЦИТЕ.

Добави коментар

Водещи новини