Променят се разрешителните за някои категории индивидуален лов

Разрешителните за някои категории индивидуален лов се променят, предвид на това, че не са актуализирани в последните години и не са съобразени с реалните разходи за отглеждане на дивеча. Това е било решено на петото заседание на Ловния съвет към Изпълнителната агенция по горите, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Разрешителното за индивидуален лов на дива свиня става 50лв., за глухар - 200 лв., за благороден елен - 200 лв., за елен лопатар и муфлон - 100 лв., за сърна - 80 лв. и за други - 50 лв. Категорията групов лов на дива свиня остава 60 лв.

В категориите индивидуален лов: на местен дребен дивеч и на мигриращ и водоплаващ дивеч се променят на 10 лв. Запазват се таксите от 5 лв. в категориите за групов лов на местен дребен дивеч и мигриращ и водоплаващ.

Запазва се обаче таксата за групов лов на дива свиня, както и в категориите за групов лов на местен дребен дивеч. Размерът на годишната вноска за стопанисване на дивеча за следващата година също се променя от 50 на 60 лева, се казва в прессъобщението.

Минималните цени за продажба на жив дивеч за разселване от районите на държавните ловни стопанства и дивечовъдни участъци, стопанисвани от горските стопанства за 2018 г. се запазват и остават същите като миналата година.

Коментари

 1. 2018.03.29 | 11:02

  Господ да ви..."поживи"! Кьорави да сте! Айдуците и простаците в това министерство нямат свършване! Събирани са с конкурс. "Най-опасни за обществото и държавата са работливите Простаци".

  1. 2018.03.29 | 11:02

   Това не беше ли министерството на гербавите калинки!? Само то може да роди такива редки мисли!

 2. 2018.03.29 | 11:03

  ;ловните дружинки; вместо с пушки ще се събират с лист и химикал

 1. 1

Напиши коментар

Най-четени

Най-коментирани

Земеделие

още

Анкета

Трябва ли да се затегнат мерките при преместваемите обекта на плажа?

Трябва ли да се затегнат мерките при преместваемите обекта на плажа?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?