Агрион Финанс спечели приза за земеделие в конкурса Мистър и Мисис Икономика

Изпълнителният директор на финансиращото дружество „Агрион Финанс”, част от „Агрион”, Светла Боянова получи награда за принос в развитието на сектор Земеделие в конкурса Мистър и Мисис Икономика 2016.

Организатор на конкурса е Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) като за призовете се бориха общо 38 компании. Отличията бяха раздадени в 10 категории, като имаше и още 4 специални приза. „Агрион Финанс” е специализирано дружество за отпускане на кредити и лизинг, регистрирано в БНБ като финансираща институция. Компанията предлага инвестиционни кредити, кредити за оборотни средства и лизинг за покупка на земя. Всички финансови продукти са изцяло съобразени с нуждите на фермерите. Основното обезпечение, което приема компанията е земеделска земя. Кредитите й покриват до 80% от нейната пазарна оценка и 100% при лизинга. На практика това означава, че фермерите могат да се сдобият с още земя без да инвестират свои средства.

„Агрион Финанс” не събира такси за кандидатстване и разглеждане на документи. Не са необходими и съдлъжници и поръчители, нито залагането на допълнителни активи като къщи, апартаменти и т.н. „Ще продължим да работим със същата упоритост и професионализъм за развитието на модерното земеделие. Вярваме в потенциала на този сектор и сме готови да го подкрепим”, заяви Светла Боянова при получаването на приза.

„Земеделците имат нужда от прогнозируемост на разходите и по-малко бюрокрация. Ние стъпваме на утвърдения си бизнес модел и опит от създаването и управлението на портфолио от земя и услуги на компанията майка Агрион. Затова условията ни за кредитиране и лизинг са адекватно съобразени с нуждите и реалността на бизнеса на земеделските производители и вярвам, че именно това е в основата на нашия успех”, добави още Светла Боянова.

Огнян Донев, председател на Съвета на директорите на "Софарма" получи наградата "Мистър Икономика" за 2016 година, Светла Лесова, изпълнителен директор на „Монделийз” България спечели приза "Мисис Икономика 2016". В Категория "Транспорт и Логистика" наградата отново отиде при пловдивско дружество. Призът бе за Илиян Филипов, съдружник в ПИМК ООД. Той получи отличието от Константин Бояджиев - управител на "Галакси Инвестмънт Груп".

Коментари

  1. 2016.12.05 | 00:02

    ПЛАТЕН ПРИЗ ЗА РАЗБОЙНИЦИ.

  1. 1

Напиши коментар

Най-четени

Най-коментирани

Земеделие

още

Анкета

Трябва ли да се затегнат мерките при преместваемите обекта на плажа?

Трябва ли да се затегнат мерките при преместваемите обекта на плажа?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

На живо Дания - Австралия 0:0