Две кози вкараха бруцелоза в Рилския манастир

  • 10 август 2015 20:25

  • 2437
  • 2
Две кози вкараха бруцелоза в Рилския манастир
© Булфото

Две от козите, собственост на Рилската света обител също са с положителен резултат на изследването за бруцелоза, това налага спешни изследвания на монасите в манастира, съобщи struma.bg.

Междувременно ситуацията се усложнява, защото паника вече има и сред монасите, които не знаят дали и сред тях няма да се открият заболели. Игуменът на манастира епископ Евлогий обясни, че не знае за положителни проби.

"До мен не е достигнала официално такава информация. Пробите бяха взети в петък и не зная резултатите. Нашите животни пасат високо в планината, далеч от другите стада в региона", каза той и уточни, че манастирът има стадо от около 60 овце и само 5-6 кози.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2437 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
До всички заинтересовани лица

2015.08.10 | 22:52

2
А бре хора... Господин Премиера ли трябва да се самосезира и да отстрани тоя некомпетентен да се справи със ситуацията директор. Тая агенция няма ли си началници.
Отец Бруцелозий

2015.08.10 | 22:52

1
А кога отстранят стария и ще ни представят новия директор на Агенцията по храните в Кюстендил. Бруцелозата излезе извън пределите на Рила. А господина директор Саев /специалист по консервите/ си стои кротко в кабинета и си сърба водчицата. Абсолютно неприемливо е това поведение за директор. Вкъщи да си прави каквото иска. Сега трябва да е на терен да помага на служителите си и да успокоява населението. Ако го може това разбира се

Добави коментар

Водещи новини