Комбайни и трактори блокираха бензиностанции

  • 24 юли 2015 11:50

  • 3553
  • 2
Комбайни и трактори блокираха бензиностанции
© Булфото (архив)

Над 100 земеделци от Шуменско се събраха с машините си на бензиностанцията край село Царев брод, за да протестират срещу изискването да закупят скъпи нивомери и фискални устройства за горивото, което ползват. Земеделците са решили да направят демонстративно зареждане на бензиностанцията, като по този начин ще се образува опашка, по-дълга от километър.

Зърнопроизводители от Добричко излязоха с малогабаритна техника на 15 бензиностанции в областта за демонстративно зареждане с гориво. Две от тях са на възлови места на международния път за Румъния. Над 50 машини са на опашка пред бензиностанцията край Генерал Тошево, предаде БНР.

Демонстративното зареждане е под полицейска охрана. Зърнопроизводителите заявиха, че днешният им протест е само генерална репетиция за това, което ще се случи след 1 септември, ако наредбата за монтиране на нивомерни и фискални устройства не отпадне.

Около 200 машини на земеделски производители се наредиха на южния вход на Стара Загора, за да заредят демонстративно с гориво, като по този начин искат да покажат на управляващите какво ще се случи, ако ги принудят да монтират фискални и нивомерни устройства на всички видове селскостопански машини. Земеделците заявиха, че цената за тях е непосилна и ако бъдат приети нормативните изменения от страна на Министерството на финансите до 31 август, много от тях няма да могат да си го позволят, което ще ги изкара на пътя, за да зареждат с горивото огромните си машини на обикновени бензиностанции.

В Бургаска област 40 зърнопроизводители с трактори и комбайни блокираха бензиностанция край Айтос.

Земеделски производители зареждаха днес демонстративно комбайни и трактори на три бензиностанции в Русе - на изходите за София, за Разград и за Силистра. Това съобщи председателят на регионалния фермерски съюз "Дунавско зърно" Красимир Вълев, цитиран от БТА.

Зареждането на гориво на трактори и комбайни от бензиностанцията на изхода за София доведе до невъзможност това да направят и други превозни средства.

Около 50 селскостопански машини - комбайни и трактори, блокираха за един час бензиностанция край ямболското село Окоп на пътя "I-7" за Елхово и ГКПП "Лесово".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3553 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
реалист

2015.07.26 | 08:50

2
Налага се да си плащат горивото.
FM

2015.07.25 | 16:08

1
Преди 1989год. Всяко едно по големи стопанства си имаха Бензиностанция. Вс. Цонево (община Дългопол), има две бензиностанций, останали от Тошково време. Едната в Стопанския двор. Другата до Автоработилницата. Някъде ги закриха., но има и кадърни Хора у нас.

Добави коментар

Водещи новини