Утре ще бъде наредено преразпределително плащане на земеделските производители

  • 06 април 2015 13:02

  • 1501
  • 1
Утре ще бъде наредено преразпределително плащане на земеделските производители
©

Утре ще бъде наредено преразпределителното плащане на земеделските производители за размера на стопанствата до 30 хектара. Това каза в Кърджали министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тя допълни, че това е първата схема от новата Обща селскостопанска политика /ОСП/ на ЕС. В изпълнението й утре на селскостопанските производители ще бъдат изплатени по още 12 лв. на декар - преразпределително плащане, допълни БТА.

През първата седмица на май ще бъдат извършени и доплащания на земеделски производители, които са имали различни възпрепятстващи субсидиране проблеми - като застъпвания на площите. По думите на министър Танева, за първи път са приложени нови правила при кандидатстване като "определяне при конкуренция на правни основания кой се ползва с правата". Така близо 10 000 производители ще получат веднага средствата, "а не да ходят да се борят в съда", каза още министър Десислава Танева. Тя е в Кърджали по случай Седмицата на гората, а от 13.00 часа ще се срещне със земеделски производители от региона.

В двора на СОУ "Отец Паисий" Танева участва в залесяване на 19 млади фиданки заедно с народният представител Цвета Караянчева, областният управител Илия Илиев, директорът на училището Златко Атанасов и горски служители. Пред медиите тя уточни, че по план Министерството планира в страната да бъдат залесени близо 15 хил. дка. Това по думите й е най-високият обем залесяване в последните години, извършвано планирано в България. Извън това продължават обследванията на засегнатите от бедствията горски масиви и се установяват количествата увредена дървесина. Като най-засегнати Десислава Танева посочи областите Кърджали и Смолян. След установяването на площите за залесяване те ще бъдат включени в плана и залесени през следващите три години.

Последвайте канала на

1501 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!!!

2015.04.07 | 21:55

1
Хора за нищо на света не ходете да работите в Елените! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини