МЗХ и МВР заедно вардят горите

  • 21 януари 2015 18:10

  • 1373
  • 0
МЗХ и МВР заедно вардят горите
© Булфото

Министерството на земеделието и храните и МВР започват съвместни акции за борба с незаконните практики в българските гори. Това каза в Черноочене заместник-министърът на земеделието Георги Костов, цитиран от БТА.

Той допълни, че преди 10 дни е сключено споразумение между двете ведомства, като няма да бъдат оповестявани районите в страната, където ще се провеждат те, за да се постигне ефект от елемента на изненада. Според заместник-министъра така ще се гарантират по-обхватните възможности за физическата охрана на горите.

Той допълни, че един от проблемите в сектора е липсата на ефективна система за налагане на наказания при борбата с незаконната сеч и бракониерството. В тази посока Министерството на земеделието е направило предложение, което ще бъде обсъдено в съответните парламентарни органи, за налагане на наказание "пробация".

Идеята е когато нарушителят няма възможност да плати наложения акт да полага обществено полезен труд. Очаква се становище на Министерството на правосъдието и МВР по темата, тъй като предложението изисква промяна в Закона за административните нарушения и наказания.

Последвайте канала на

1373 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини