Фермерите ще кандидатстват колективно за земеделска техника

  • 04 декември 2014 14:49

  • 1513
  • 0
Фермерите ще кандидатстват колективно за земеделска техника
© Булфото

Фермерите ще имат възможност за колективни инвестиции в земеделска техника през 2015 г. Това обяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град, цитиран от Министерство на земеделието и храните.

Грудев поясни, че за този вид кандидатстване за обновяване на технологичния парк на земеделските производители ще има 10% по-високо съфинансиране с европейски средства. Според него по този начин европейската солидарност ще достигне до по-голям брой получатели. За този тип кандидатстване, един от критериите ще бъде един от участниците да има доминиращо влияние в колектива.

Заместник-министър Грудев припомни, че първата подмярка, която ще бъде отворена от новата Програма за развитие на селските райони, ще бъде за инвестициите в земеделска техника. По нея са изчистени всички забележки и коментари, които Европейската комисия е имала, и приема на документи ще започне през първото тримесечие на 2015 година. Максималният таван на средствата по проектите ще бъде 500 хил. евро, като решението за това е било взето с консенсус от тематична работна група, заяви Грудев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини