Нови огнища на син език в Добричка област

  • 30 септември 2014 14:59

  • 1728
  • 1
Нови огнища на син език в Добричка област
©

Огнища на болестта син език има в девет населени места в Добричка област, съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните, цитирани от Дарик.

Общият брой на животните в засегнатите стада е 1358, а от тях 73 овце в селата Дебрене, Капитан Димитрово и Бенковски са умрели от болестта.

В община Добрич обявените огнища са в селата Дебрене, Опанец, Камен, Медово, Долина и Бенковски в шест животновъдни обекта за дребни преживни животни. В община Крушари – с. Кап. Димитрово в два животновъдни обекта за дребни преживни животни, в община Тервел – с. Кочмар в един животновъден обект за дребни преживни животни и в община Балчик – с. Безводица в един животновъден обект за едри преживни животни.

Подготвени са актове за обезщетения на умрелите животни за всички стопани. Лекарите от отдел „Здравеопазване на животните” към ОДБХ – Добрич са провели необходимите мероприятия за ограничаване разпространението на заразата, уточняват от дирекцията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1728 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2014.10.02 | 10:34

1
Всяка година в България се открива Син език,шап и други болести по животните. Затворете границите от Ивановден до Гергьовден и проблемите ще бъдат решени.

Добави коментар

Водещи новини