Обновяват ловешката ортофотокарта

  • 13 юни 2014 16:04

  • 1275
  • 0
Обновяват ловешката ортофотокарта
©

В Ловешка област започна актуализация на цифровата ортофотокарта. Тя се обновява чрез ново самолетно заснемане за нуждите на Системата за идентификация на земеделските парцели. То трябва да приключи до 30 юли, съобщава БНР.

Областна дирекция „Земеделие“ в Ловеч започва и теренни проверки с оглед актуализация на данните в системата за идентификация на земеделските площи, съобщи директорът й Тони Паричев.

По думите му всяка година част от България подлежи на такова заснемане. Всички програми за подпомагане работят с цифрова ортофотократа, която е от 2010 г. Освен това екипите на общинските земеделски служби ще извършват и проверки на място на физическите блокове с GPS-и по посочени точки от Министерството на земеделието. Най-рисковите блокове, които се проверяват са пасища и ливади, които са заявени за подпомагане. Чрез косене – дали се поддържат, дали се косят или правилно са заявени като площ, обясни той.

Паричев допълни, че наредба регламентира допустимите слоеве. На базата на заснемането и проверките в края на годината ще бъдат приети и одобрени тези допустими слоеве, въз основа на които през следващата година ще се подават заявленията за подпомагане.

Целта е да се предотвратят злоупотребите с финансирането на земеделските площи.

Последвайте канала на

1275 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини