Зърнопроизводителите готвят протест

  • 02 август 2011 09:38

  • 1504
  • 1
Зърнопроизводителите готвят протест
© интернет

Асоциацията на зърнопроизводителите обявява готовност за протестни действия, заради неизпълнени ангажименти от страна на правителството, съобщи БНР.

Споразумението между асоциацията и кабинета беше подписано в края на март, след поредния протест на земеделците.

Председателят на Асоциацията на зърнопроизводителите Радослав Христов каза, че една от конфликтните точки е отказът на правителството да възстановява акциза на горивото за земеделски нужди:

"Тази държавна помощ беше договорена между Националната асоциация на зърнопроизводителите и правителството, която трябваше да бъде факт от 1 януари 2011 година. След протеста март месец министър Дянков даде обещание, че независимо от закъснението ще бъдем компенсирани за първите 6 месеца, а за вторите държавната помощ ще се прилага. Към настоящия момент възможност за прилагане на тази държавна помощ все още няма. 70 млн. лв. трябваше да бъдат заложени в бюджета за целта", припомни Христов.

Според него България е единствената страна в Европейския съюз, в която земеделците не получават такава помощ. Все още не са договорени и националните доплащания на площ, които фермерите ще получават следващите години.

От Асоциацията на зърнопроизводителите са изпратили протестно писмо до премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1504 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
психо

2011.08.11 | 03:11

1
давайте, протестирайте!Нали има европейски съюз, от там ще вкарваме продукция!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини