Чиновници забравили да обявяват нови земеделски субсидии

  • 15 март 2013 21:23

  • 3297
  • 0
Чиновници забравили да обявяват нови земеделски субсидии
© Булфото

В суматохата покрай смяната на правителството чиновниците от фонд "Земеделие" са забравили да уведомят фермерите за старта на кандидатстването за най-едрите субсидии, които дава ЕС - за земя, алармираха фермери. Става въпрос за над 1,150 млрд. лв., пише "Труд".

Стартът на кампанията е даден на 11 март, но на сайта на фонд "Земеделие" това не е съобщено. Вместо това там грее огромен банер с указания, но за изминалата кампания за 2012 г.

Стартът на кампанията не е обозначен и на месечния календар на агрофонда, който масово се използва от земеделците, тъй като на този сайт има и подробни инструкции как се кандидатства. Всички по-важни дати на този календар, на които тръгва кандидатстване за европари, са оцветени в червено, а когато фермерът постави мишката върху тях, излиза съответното разяснение.

Фонд "Земеделие" играе ролята на разплащателна агенция за европарите в земеделието. Кандидатстването за субсидиите т.г. трябва да се случи до 15 май. На закъснелите след тази дата се дава втори шанс до 9 юни, но през допълнителния срок всеки ден парите се режат с по 1%.

От началото на кампанията до момента вече е кандидатствано за субсидии за над 1,5 млн. дка земи по агроекология и с до 30% повече за обикновени ниви.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3297 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини