Ваканциите из топлите държави стават поне наполовина по - евтини

  • 29 септември 2012 07:03

  • 1940
  • 0
Ваканциите из топлите държави стават поне наполовина по - евтини
©

Ваканции из топлите държави както в ЕС, така и на по-отдалечените дестинации у нас и в чужбина, както и екзотичните круизи стават поне наполовина по-евтини от началото на октомври, съобщиха за „Монитор” туроператори.

В момента целият свят влиза в т.нар. нисък сезон, пояснява в. "Монитор".  В северното полукълбо лятото се изнизва, а в южното настъпва пролетта.

През октомври най-търсени от българите са самолетните ваканции в Испания и Португалия. Седем нощувки в испански курорт при четиризвездно настаняване, с включени закуска и вечеря и самолетен билет излиза по 445 евро на човек. Почти същата е цената в Португалия, така че е въпрос на личен избор.

Със същата продължителност в тризвезден хотел в Италия отново със закуска и вечеря се радвате на красота, спокойствие и море срещу 460 евро. В програмата е включена обиколка на Рим и спане там, посещение и на други уникални с красотата си острови.

Можете да се разнообразите и за кратко. Три дни на остров Тасос ще ви струват 150 лв. и в тази сума е включен фериботът.

Едно от много популярните сред българите места е Хърватия и разходка до Плитвичките езера. Ако човек извади късмет с времето, ще е наистина великолепно, а цената за пътуване с автобус, пет дни и закуски е 455 лв. на човек.

Отново с рейс можете да се разходите до вечната Виена, която е също толкова достъпна и със самолет, защото в този сезон цените не надхвърлят 100 евро за двупосочен билет. Ако изберете офертата с автобус обаче, за пет дни ще платите 365 лв., като в цената са включени и няколко туристически обиколки.

В случай че ви влече далечната екзотика обаче, октомври е отличен сезон да отскочите до Шри Ланка за осем дни срещу 1860 лв. с настаняване в тризвезден хотел. Ако качите категорията на хотела, това ще е само стотина лева отгоре, затова е за предпочитане.

Ако изберете Дубай, за пет дни ще дадете 500 евро за тризвезден хотел. Жалко е да пестите точно в този свят на лукса, затова изберете петзвездно настаняване срещу 663 евро. Тук обаче офертата е с уловка, защото за да преживеете истински това място на невероятната архитектура и свръхвисоки сгради, трябва да си приготвите отделен бюджет за всички вълнуващи преживявания. Вечеря в „Бурж ал Араб“ например е 160 евро. Обиколката на града е 30 евро, но за разглеждането на Абу Даби давате още 60. За да се качите на 124-ия етаж на „Бурж Халифа“, ще платите стандартните 30 евро. Сафари в пустинята с вечеря е 60 евро, а потапянето в света на ферари е още 60 евро. Като добавите и малко шопинг, 3 хиляди лева ще ви стигнат.

С големи отстъпки през този сезон вървят и морските круизи. Причината е не особено спокойното море. В този сезон 7 дни по вода с пълна прехрана излиза 450-700 лв.

В България все още можете да разчитате на около 30% от висококатегорийните морски хотели, които работят на първа линия. Техните цени са наполовина по-ниски от тези в пика на сезона и така можете да отдъхнете в разкош и на спокойствие срещу 40 лв. на вечер на човек.

СПА хотелите също са с промоционални оферти, като те най-лесно се намират в сайтовете на груповите търговци. Ако почивате през седмицата, цената спада до 70 лв. на двойна стая, а всички СПА инсталации са безплатни за ползване.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1940 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини