Южните курорти обраха Черноморските Оскари 2024 

  • 12 септември 2024 10:15

  • 651
  • 0
Южните курорти обраха Черноморските Оскари 2024 
© уикипедия

22 златни статуетки бяха връчени от деветото издание на Черноморския форум, който се проведе преди дни в курорта Приморско. Освен награди в сферата на туризма, бяха връчени призове за иновации в дигиталното образование на децата, спортните занимания с деца, устойчивото развитие на къмпингите, запазващи зелените зони в морските курорти, производство на плавателни съдове и др. 

И през тази година организаторите насочиха общественото внимание към устойчивите модели и добрите примери в развитието на морския регион. 

Южното Черноморие привлече над 70 процента от туристите това лято,

според статистиката, а принос за това имаха общините Приморско и Царево, които получиха две от големите награди на събитието. 
Община Приморско, която през този сезон отчита рекорден ръст от 30 % - заради обновения събитиен календар и заради подобрената инфраструктура в курорта. 
Новият кмет на града Иван Гайков посочва, че действията, предприети с неговия екип, са дали ползотворен резултат.

Златната статуетка бе връчена на кмета на община Приморско от депутата Любен Дилов,

който е зам.-председател на Комисията по туризъм. 
Той връчи златната статуетка и на кмета на община Царево - Марин Киров, като отчете активната работа на двете общини за развитието на региона. И допълни, че успехите на  общините доказват, че дори без централна власт, местната администрация се справя с проблемите на региона и бележи устойчиво развитие. 
Морският форум бе организиран от Global Media и VIP COMMUNICATION, които са част от международната платформа за сътрудничество – Global Leaders. 
 

Последвайте канала на

Аделина Делийска
651 0

Свързани новини

Водещи новини