България ще внася работна ръка от Индия

  • 27 май 2024 09:46

  • 572
  • 2
България ще внася работна ръка от Индия
© Novini.bg/ Canva

България ще внася работници от Индия след подписване на Споразумение за партньорство за миграция и мобилност. Това съобщиха от Българската търговско-промишлена палата.

България не може да пребори проблема с недостига на квалифицирана работна сила от години, особено в сектори като строителството, туризма, фармацевтичната промишленост, транспорта и логистиката.

Вдигат заплатите по родното Черноморие

От Търговско-промишлената палата гледат на партньорството с Индия като на добра възможност, която ще бъде осигурена с подписването на споразумение за партньорство за миграция и мобилност.

Документът трябва да регламентира улеснен достъп до българския трудов пазар. Перспективите пред това сътрудничество ще бъдат тема на дискусия, организирана съвместно с Индийско-българската бизнес камара.

От Българската търговско-промишлена палата уточняват, че до 2025 година Индия ще разполага с една пета от световното население в трудоспособна възраст. Това ще превърне страната в най-големия доставчик на квалифицирана работна сила в света.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
572 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Баце

2024.05.27 | 10:31

2
внасяме си мангали дотам стигнахме заради алчността на работодателите която изгони българите от България

2024.05.27 | 10:22

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини