На море през май: Готови ли са курортите ни?

  • 17 април 2024 13:40

  • 435
  • 1
На море през май: Готови ли са курортите ни?
© Novini.bg/ Canva

Ръст на летните почивки през пролетта по Южното Черноморие – предварителните резервации са с 20% повече спрямо миналата година по това време.

Хотелиерите се готвят да отворят по-рано – след броени дни. Те очакват това лято повече туристи от Централна и Източна Европа.

В един от хотелите в Слънчев бряг вече тече подготовка за сезона. За да посрещне първите туристи, хотелът ще отвори на 1 май.

На прага на летния сезон: Никой не иска да работи по курортите ни, търсим персонал от Узбекистан и Бангладеш

„Първите пристигания у нас ще са румънските туристи – те идват за Великденските празници. На 2 май очакваме първите чартъри от Великобритания. Отчитаме 18% ръст на записванията спрямо същия период на миналата година“, обяснява хотелиерът Христо Караилиев.

В курортите на юг най-много гости се очакват от Румъния, Великобритания и Полша. Отстъпките за ранни резервации стигат до 30%.

„Ние имаме резервации още от миналото лято за тази година – още от края на юли и август 2023 г.“, отбелязва и Янчо Парушев, който също е хотелиер.

Туроператорите обаче срещат проблем заради по-високи летищни такси.

„Ще намалят с около 20% чартърните си програми. Това ще окаже една негативна тенденция на продажбите и записванията за летния сезон на 2024 г.“, смята туроператорът Иван Кирязов.

И от Слънчев бряг bTV отива в Арапя, където голямото наводнение миналия септември потопи целия къмпинг. Включително бунгалата и караваните на Тихомир Борисов.

„Тези стаи не са ремонтирани въобще, защото тепърва ще чакаме да съхне. Всичко се сменя – мебели, матраци… всичко заминава“, казва Тихомир Борисов.

В Арапя почистването дори с тежка техника продължава. И въпреки, че все още не е напълно възстановен, в къмпинга почти всичко е резервирано.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
435 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:28

1
❤️ Г­­­о­р­е­щ­­­и­ ­­­м­о­­­м­­и­­­ч­­е­­­т­а­­ ­в­и­ ­­­о­ч­а­­к­­в­­­а­т ­­­-­­ X­1­­8­.­­F­­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини