Албания и Израел подписаха съвместна декларация за подкрепа и сътрудничество в областта на туризма

  • 11 април 2024 12:08

  • 200
  • 0
Албания и Израел подписаха съвместна декларация за подкрепа и сътрудничество в областта на туризма
©

Министрите на туризма на Албания и Израел Мирела Кумбаро и Хаим Кац се срещнаха на четири очи в рамките на 70-ата среща на Комисията за Европа на Световната организация по туризъм (UNWTO) в Тирана, предаде АТА. Двамата подписаха съвместна декларация за увеличаване на подкрепата и сътрудничеството между двете страни в областта на туризма.

Тирана беше домакин на срещата на Комисията за Европа на Световната организация по туризъм между 7 и 9 април, предаде БТА.

„Благодаря на министър Кац и се радвам, че това споразумение има за цел да насърчи сътрудничеството и обмена на информация на ниво институции, иновации, туристическо образование и в рамките на сътрудничеството с Световната организация по туризъм насърчава туризма и пътуванията като мост между страните и хората, положително послание в тези нелеки времена“, каза Кумбаро.

Черна гора и Албания ще развиват съвместни проекти на базата на отличните си отношения

Израелският министър на туризма каза, че Албания бележи голям напредък в туристическия сектор и поздрави страната за организирането на 70-ата среща на Комисията за Европа, на която присъстваха политици и представители на туризма от континента.

През 2023 г. над 13 хиляди израелски туристи са посетили Албания, отбелязва АТА. През първите три месеца на тази година страната е посетена от 53 процента повече туристи от Израел спрямо същия период на миналата година.

Тази седмица Министерството на туризма и околната среда на Албания в сътрудничество с посолството на Албания в Израел ще организира промоционална среща в Израел с израелски туроператори под мотото „Албания на всички сетива“ („Albania All Senses“).

Последвайте канала на

Калина Христова
200 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини